Hírek

Szijjártó Péter Ungvárra utazik személyes egyeztetésre

Szijjártó Péter már sokszor elmondta, hogy gyalázatosnak és elfogadhatatlannak tartja az ukrán oktatási törvény módosítását. A külgazdasági és külügyminiszter minden lehetséges fórumon biztosította a kárpátaljai magyarokat arról, harcol és harcolni fog azért, hogy a diákok a jövőben is magyarul tanulhassanak.
Tovább

Több mint nyolcvan határon túli emlékmű újulhat meg

Nyolcvannál is több határon túli első világháborús emlékmű újulhat meg március végéig százmilliós pályázati forrásból - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Tovább

Magyar kulturális fesztivál kezdődött Ungváron

A magyar kultúra értékeinek széles skáláját bemutató kétnapos fesztivál kezdődött hUNGary Fest - 2017 elnevezéssel Magyarország ungvári főkonzulátusának szervezésében szombaton a kárpátaljai megyeszékhely, Ungvár központjában, az Ung folyó partján.
Tovább

Ezer kárpátaljai magyar vállalkozó írt alá gazdaságfejlesztési pályázati szerződést Beregszászon

Minél több nehézséggel szembesül a kárpátaljai magyarság, vagy minél több nehézséggel szembesítik, az anyaország annál több segítséget és támogatást fog nyújtani neki - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Beregszászon, ahol ezer vállalkozó írt alá támogatási szerződést a magyar kormány által a kárpátaljai magyarságnak idén nyújtott, közel 7,5 milliárd forint keretösszegű gazdaságfejlesztési program keretében.
Tovább

A határon túli gyerekeknek sokat jelent a magyarországi táborozás

A határon túl élő gyerekeknek sokat jelent, hogy Magyarországon táborozhatnak, hiszen "itt szabadon lehetnek magyarok, együtt lehetnek magyar diáktársaikkal" - fogalmazott a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos pénteken az Országházban.
Tovább