Hírek

Minden magyart meg kell védenünk, bárhol él a világban

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, Izrael példája alapján, meg kell védenie minden magyart, bárhol él a világban. A politikus erről pénteken, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán beszélt Országházban.
Tovább

Pálffy Ilona interjúja az Inforádiónak

Pálffy Ilona: Politikai döntés született arról, hogyan szavazhatnak a külföldön élő magyarok.
Tovább

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár közleménye

Magyarország Kormánya leghatározottabb tiltakozását fejezi ki az Ukrán Legfelsőbb Tanács által szeptember 5-én elfogadott új oktatási törvény ellen, amely megfosztja az országban élő nemzeti kisebbségeket az anyanyelven való tanulás lehetőségétől, alapjaiban veszélyeztetve ezáltal a szülőföldön való megmaradásukat.
Tovább

Közös felelősségünk, hogy a támogatásokból mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján

A mi közös felelősségünk, hogy az odaadott anyagi javakból, lehetőségekből kultúra és mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton az ungvári járási Nagydobronyban, a Kárpátaljai Református Egyház családi csendesnapján.
Tovább

Zárvatartás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. augusztus 24-én a Konzulátus zárva tart. 2017. augusztus 25-én a vízumkérelmek és a kishatárforgalmi engedélykérelmek befogadása szünetel.
Tovább