Hírek

Átadták az Ortutay Elemér Görögkatolikus Központ kollégiumát Beregszászon

Átadták a beregszászi Ortutay Elemér Görögkatolikus Központ kollégiumát csütörtökön. Az épületet Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára avatta fel kétnapos kárpátaljai tartózkodásának záróeseményeként.
Tovább

Fontos, hogy a kárpátaljai magyarok a magyar jelölteket támogassák

Nagyon fontos, hogy az október 25-ei ukrajnai önkormányzati választásokon a kárpátaljai magyarok a magyar jelölteket támogassák - jelentette ki a kétnapos kárpátaljai látogatáson tartózkodó Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek telefonon nyilatkozva.
Tovább

A kárpátaljai magyar közösség továbbra is számíthat a kormány támogatására

A kárpátaljai magyar közösség a jövőben is számíthat a magyar kormány feltétlen támogatására, mert egymás nélkül sem a kisebbség, sem az anyaország nem tud erős, sikeres és teljes lenni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján, amelyen az iskola Rákóczi-díjjal tüntette ki a magyar diplomácia vezetőjét.
Tovább

Rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján

Egyetértésről számolt be a kárpátaljai nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdésében az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával kedden Strasbourgban folytatott megbeszélését követően a külgazdasági és külügyminiszter.
Tovább

Tájékoztató a COVID-19 járvány miatti Magyarországra történő belépés szabályairól 2020. szeptember 1-jétől

A Kormány a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló, szeptember 1-jétől december1-ig hatályos 407/2020. kormányrendeletével, valamint a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. kormányrendeletével módosította a magyar állampolgárok hazatérésének és a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő beutazásának feltételeit.
Tovább