Hírek

Lendületben a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program

A Magyar Kormány 2016 decemberében hozott döntést a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program támogatásáról. Ennek értelmében 17,2 milliárd forint áll a Miniszterelnökség rendelkezésére a magyar óvodák fejlesztésére a Kárpát-medencében.
Tovább

Emelkedik a kárpátaljai magyar pedagógusok támogatása

A magyar kormány megemeli a kárpátaljai magyar pedagógusok jövedelem-kiegészítését, akik így az évi 180 ezer forint helyett 270 ezer forintos juttatásban részesülhetnek - jelentette be Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatón
Tovább

A kárpátaljai magyarságnak is kiemelt jelentőségű a szabad beutazás lehetősége az EU-ba

A nemzetpolitikai államtitkár szerint a kárpátaljai magyarság számára is kiemelt a jelentősége annak, hogy szabadon utazhatnak az Európai Unióba, és nagyban hozzájárul, hogy erősödjenek a kapcsolatok az anyaországgal.
Tovább

A magyar kormány továbbra is támogatja a kárpátaljai egészségügy fejlesztését

Ukrajna egészségügyi alapellátási reformja kapcsán 15 kárpátaljai egészségügyi vezető vesz részt szakmai úton Budapesten, melynek célja a magyarországi jógyakorlatok megismerése, valamint azok átültetésének támogatása az ukrajnai alapellátási rendszerbe. A rendezvény fővédnöke Grezsa István kormánybiztos.
Tovább

Soha nem látott támogatása van a külhoni magyarságnak

Soha nem látott támogatása van a külhoni magyarságnak - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kossuth rádió Vasárnapi Újság műsorában.
Tovább