Hírek

Felértékelődik a konzuli regisztráció

A jelenlegi helyzetben felértékelődik a konzuli regisztráció, ezért a külügyi tárca azt kéri, aki olyan területre utazik, amelyet érint a koronavírus-járvány, az regisztráljon konzuli védelemért - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Tovább

Létrejött a külföldön rekedt magyarok hazatérését megszervező munkacsoport

Létrejött a külföldön rekedt magyarok hazatérését megszervező munkacsoport a Külügyminisztériumban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.
Tovább

Remélhetőleg márciusban közelebb kerül a megoldás az ukrajnai kisebbségi jogok ügyében

Remélhetőleg az ukrán miniszterelnök-helyettes márciusi magyarországi látogatásakor sikerül közelebb jutni a megállapodáshoz az ukrajnai kisebbségi jogok ügyében, ugyanis a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan és súlyosan jogsértő - jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön az ENSZ közgyűlésének plenáris ülésén.
Tovább

Növényegészségügyi szabályok változása

Figyelem! 2019. december 14. után szigorú előírások vonatkoznak az utascsomagban a Magyarországra és az Európai Unióba behozható növényekre és növényi termékekre!
Tovább