2017. július 21.

 

Dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntötte a Parlamentben a Kárpátaljáról érkezett 212 gyermeket.

2017-ben 1000 kárpátaljai magyar és 500 ukrán, magyarul tanuló fiatal nyaralhat a zánkai Erzsébet-táborban.

Az első táborozó csoport, a nyaralás zárásaként, pénteken a Parlamentbe látogatott, ahol – Magyarország Kormánya nevében - Dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár asszony üdvözölte a fiatalokat. Államtitkár Asszony elmondta, hogy a Kormány kiemelten fontosnak tartja a határon túl élő magyarság Anyaországhoz tartozásának erősítését. A nyaralás során a gyermekek - akik közül sokan korábban még soha nem jártak a Balatonnál vagy Magyarországon – lehetőséget kapnak arra, hogy megéljék magyarságukat.

A fiatalok a hazai táborozókkal együtt vettek részt a hét során az izgalmas élményprogramokon, ami lehetőséget biztosított a felhőtlen kikapcsolódásra, arra, hogy életre szóló élményeket szerezzenek és barátságokat kössenek.

2017. július 16. és augusztus 25. között, 6 turnusban színes programokkal várja a zánkai tábor a kárpátaljai nyaralókat. A strandolás és csúszdázás mellett sárkányhajózás, sétahajózás, óriás trambulinok, zenés ismeretterjesztő programok, közös daltanulás, esti táncházi és koncertprogramok, színházi előadások színesítik a tábori életet.

 

Forrás: EMMI